Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ήπειρο


Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό αλλά και τις αλλαγές στο φορολογικό, οι οποίες, οδηγούν στον αφανισμό τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Στα Ιωάννινα, με δυο προσυγκεντρώσεις στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης -στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στην Ανατολή- οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. 

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου και σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από άλλες περιοχές, θα καθορίσουν την στάση τους. Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 6, θα συμμετέχουν σε συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις. 

Τις δυνάμεις τους μετρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία, για να ξεκινήσουν, όπως υπογραμμίζουν, δυναμικές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία. Μάλιστα, για το σχεδιασμό της κινητοποίησης σήμερα το απόγευμα, έχουν γενική συνέλευση των συλλόγων στην Ηγουμενίτσα. 

Όπως επισημαίνει ο Κώστας Γκίκας, παρά το γεγονός ότι, σε βάρος του ιδίου και άλλων συναδέλφων του αγροτών και κτηνοτρόφων, υπεβλήθησαν μηνύσεις για παρεμπόδιση κυκλοφορίας σε προηγούμενες κινητοποιήσεις του 2014 , δεν πτοούνται και οργανώνονται δυναμικά. 

Στην Άρτα, οι παραγωγοί οργανώνονται δυναμικά για να βρίσκονται στις 10.00 αύριο το πρωί, στην Εθνική Οδό στο χωριό Κομπότι. Με τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα και αγροτικά αυτοκίνητα, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κώστας Τσίρκας, θα παραταχθούν στο δρόμο και θα βρίσκονται σε συντονισμό με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι σύλλογοι αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, στο Φόρο, την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος στην Πανελλήνιας Ένωση Κτηνοτρόφων Γεράσιμος Λιόλης, θα αποφασιστεί σε ποια σημεία του Νομού θα παρατάξουν τα τρακτέρ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου