Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου με ψήφισμα που εξέδωσε στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας.
Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να έχουν και τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών.

Τα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων. Χωρίς λαϊκισμό, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.
Οι ακολουθούμενες πολιτικές φέρνουν την απαξίωση και την εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Από την αρχή της κρίσης βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Τα επιχειρούμενα μέτρα όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ καταργεί ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα. Η πολιτική που ασκείται, διαλύει την Ελληνική γεωργία.
Το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο και τα μέτρα έχουν κυρίως φοροεισπρακτικό χαρακτήρα.
Η μεγάλη φορολόγηση και η εξωπραγματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών φτωχοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, προωθώντας την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε έναν κρίσιμο παραγωγικό τομέα για την ανάπτυξη της χώρας.
Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλα μέτρα. Αντίθετα χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά:

Να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού. Να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με επιδίωξη βιώσιμης και οριστικής λύσης.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη και δεν δεχόμαστε την υπονόμευσή του.

Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στους αγώνες τους.
Υποστηρίζουμε το ενιαίο μέτωπο με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου