Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

«ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016» (ΒΙΝΤΕΟ)



«ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016»
Σάββατο, Κυριακή 5, 6 Μαρτίου
Στάδιο ΤΑΕ ΚWON DO - Παλαιό Φάληρο


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος συλλογικός φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζει ένα σημαντικότατο διήμερο εκδηλώσεων στις αρχές της άνοιξης, το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016». Το διήμερο αυτό, το Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Μαρτίου στο Στάδιο ΤΑΕ KWON DO (Παλαιό Φάληρο), θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης το 2016 στην Αθήνα, θεμελιώνοντας, με την επιτυχία του, ένα θεσμό μακράς πνοής. 




Το «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα πλούσιο κύκλο εκδηλώσεων και δράσεων. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν: 

- «Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ. 

Το πιο όμορφο καλωσόρισμα της Άνοιξης με κορυφαίους μουσικούς από όλη την Ελλάδα! Μια μεγάλη συναυλία όπου συμμετέχουν οι Ναπολέων Δάμος, Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Μεράντζας και Σάββας Σιάτρας από την Ήπειρο, Νίκος Οικονομίδης από τα νησιά, «Χάλκινα της Κοζάνης» από την Μακεδονία, Βαγγέλης Δημούδης από την Θράκη, Φραγκίσκος Τζιωτάκης από Κυκλάδες, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από την Λέσβο, Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη. Στο πλαίσιο της συναυλίας και οι «Ηπειρώτικες Γέφυρες» που φέτος είναι αφιερωμένες στα αποδημικά σωματεία της Λέσβου (Ομοσπονδία Λεσβιακών Σωματείων Αττικής, Αδελφότητα Μεσοτοπιτών) που αναδεικνύουν τη ζωντάνια του αξιακού φορτίου ενός νησιού πολύπαθου από προσφυγιές στη σημερινή προσφυγική κρίση. 

- Η «Πίτα του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 10 πμ, με τη συμμετοχή χιλιάδων χορευτών, δεκάδων χορευτικών ομίλων, από τους συλλόγους των αποδήμων Ηπειρωτών σε όλη την Ελλάδα, σε μια πανδαισία της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης με άξιες κομπανίες και ερμηνευτές. Ανάμεσά τους οι κομπανίες των Κώστα Βέρδη, Θοδωρή Γεωργόπουλου, Δημήτρη Ζιάγκα, «Λαλητάδες», Τάσου Μαγκλάρα κά. Η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πλέον εμβληματικά επαγγέλματα των Ηπειρωτών στην ξενιτιά – στους φουρναραίους! Θα ακολουθήσει πάνδημο Ηπειρώτικο γλέντι, από τη 1 έως τις 3 μμ, με προεξάρχοντα τον Ναπολέοντα Δάμο και με τη συμμετοχή ερμηνευτών και μουσικών που δηλώνουν την εθελοντική συμμετοχή τους. 

- Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 7:30 μμ, με την σκυτάλη να περνά σε σχήματα νέων αποδήμων, δίχως όρια ηχοχρωμάτων που βρίσκουν ένα προνομιακό χώρο προβολής της δουλειάς τους, προσφέροντας ένα ενδεικτικό πανόραμα της νεανικής μουσικής δημιουργίας. 

Όλο το διήμερο θα λειτουργήσουν σε χώρους του Σταδίού Έκθεση Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων (10 πμ – 8 μμ), έκθεση των φορέων της Αποδημίας, (Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών), έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας – με την παρουσίαση και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που προκήρυξε η Π.Σ.Ε. με τίτλο «Η Ήπειρος στην αποδημία». 

Τα μεσημέρια του διημέρου (3:30 – 5:30 μμ) διοργανώνεται κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Ήπειρος, Ηπειρώτες και κινηματογράφος» ενώ τα απογεύματα ανοιχτές συζητήσεις με θέματα την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς – από το Γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα ηπειρώτικα πανηγύρια (Σάββατο 5:30 μμ) και το διατροφικό ζήτημα σε σχέση την Ήπειρο (Κυριακή 5:30 μμ) 

Το διήμερο συνδιοργανώνεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφέρεια Ηπείρου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Μεγάλος χορηγός του διημέρου η ‘WIND”: 

Το Σάββατο και την Κυριακή, 5 & 6 Μαρτίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαιό Φάληρο, στο Στάδιο TAE KWON DO, στο «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016». Στη μεγάλη γιορτή των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης. 

Οι Ηπειρώτες διαχρονικά διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκδήλωση της παράδοσης κάθε χρόνο – την «Πίτα του Ηπειρώτη» - και φέτος αναβαθμίζουν την προσφορά τους, με το πλουσιότατο, πρωτότυπο διήμερο, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχές στο πρόγραμμά του, στις εκδηλώσεις του! Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» σας προσκαλεί όχι απλά θεατές αλλά συμμέτοχους στη μεγάλη επιτυχία του, μέσα από το πλήθος και την ποικιλία των δράσεων που πλαισιώνουν το πρόγραμμά του. Πέρα από τις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις, οι εκθέσεις φορέων και παραγωγών, οι διαγωνισμοί φωτογραφίας και βίντεο, προσφέρουν δυνατότητα ενεργητικής συμμετοχής, ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες της ηπειρώτικης αποδημίας που δίνουν τον παλμό και τον σφυγμό μέσα από τη δική τους συμμετοχή σε όλο το πρόγραμμα. 

Είσοδος: 5 ευρώ για κάθε ξεχωριστή ημέρα, 7 ευρώ κοινό εισιτήριο για όλο το διήμερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου