Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Νέα δικαστική καμπάνα στον Βαγγέλη Μάστορα


Ποινή 10 μηνών με αναστολή, επεβλήθη την Παρασκευή, στον εκδότη και πρώην Δήμαρχο Σαγιάδας κ. Βαγγέλη Μάστορα,ως ηθικός αυτουργός σε απιστία που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε, αφορά την έκδοση βιβλίου από τον κ. Μάστορα με τίτλο «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΉΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ( 1990 – 2010)», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, μέσω του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Μάστορας παρέλαβε τα 10.000€ με επιταγή για την έκδοση του βιβλίου του, με την υπόσχεση πως τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα αποδοθούν εξολοκλήρου στα ταμεία του Κέντρου Πρόληψης.
Ο κ. Μάστορας όμως, ουδέποτε πούλησε ο ίδιος τα βιβλία του, πλην ελαχίστων, στην παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, με το ποσό που συγκεντρώθηκε και δόθηκε στο Κέντρο πρόληψης να φτάνει μόλις τα 340€
Τα δε βιβλία, περίπου 900 στον αριθμό, βρίσκονται πεταμένα στην είσοδο του πολυχώρου στο κτήριο του πρώην ΕΙΝ.

Σύμφωνα  με την απάντηση του του Κέντρου Πρόληψης σε ερωτήματα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ και τον Δημοσιογράφο κ.  Βαγγέλη Αναστασίου, η παραλαβή του αναφερόμενου βιβλίου έγινε με απόφαση του προηγουμένου Δ.Σ. και πως το παρόν Δ.Σ. δεν προτίθεται να προβεί σε πώληση του βιβλίου, εφόσον το Κέντρο Πρόληψης είναι Φορέας Μη Κερδοσκοπικός.   

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Κέντρου Πρόληψης:  

Ηγουμενίτσα 16 Ιανουαρίου 2016

Αγαπητέ κ. Αναστασίου,  

Σε  απάντηση των ερωτημάτων που θέσατε προς το Κέντρο μας, στο πλαίσιο  δημοσιογραφικής σας έρευνας, με επιστολή που αποστείλατε με ημερομηνία  23/11/2015, διευκρινίζουμε, όπως οφείλουμε, τα εξής:  

Η  παραλαβή του αναφερόμενου βιβλίου (το οποίο χρηματοδοτήθηκε το 2010 από  την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας με το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ)  έγινε με απόφαση του προηγουμένου Δ.Σ. του Κέντρου, η οποίο πάρθηκε στις  16/10/2013 (αριθμ.απόφασης: 10/2013).  

Σύμφωνα με τις αποφάσεις ο αριθμός των αντιτύπων του βιβλίου είναι (περίπου) 900.   

Όσον  αφορά τα έως τώρα έσοδα του Κέντρου από το συγκεκριμένο βιβλίο, αυτά  ανέρχονται στο ποσό των 340 ΕΥΡΩ, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την  παρουσίαση του βιβλίου σε ειδική για το σκοπό αυτό εκδήλωση που  διοργανώθηκε στην Αθήνα (ημερομηνία 16/0/2010).  

Το  παρόν Δ.Σ. δεν προτίθεται να προβεί σε πώληση του αναφερόμενου βιβλίου,  εφόσον το Κέντρο Πρόληψης είναι Φορέας Μη Κερδοσκοπικός (αριθμ.απόφασης  17/2015, ημερομηνία συνεδρίασης 22/7/2015).  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 
Μητσέλος Σπύρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου