Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Προοπτικές αύξησης των Γερμανών τουριστών στην Ήπειρο


Στην αύξηση των τουριστών από τη Γερμανία και τις όμορες χώρες της, επενδύει για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία για το σκοπό αυτό συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου (ITB Berlin), που πραγματοποιήθηκε από 9-13 Μαρτίου.  Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η συγκεκριμένη Διεθνής Έκθεση- που θεωρείται η μεγαλύτερη του κόσμου- είναι  ο τελικός απολογισμός της, σύμφωνα με  τον οποίο  ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών έφτασε τις 120.000!
Το  νέο και αισιόδοξο στοιχείο που προέκυψε από την  ITB Berlin,  είναι η αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα, που οφείλεται ως ένα βαθμό και στα προβλήματα που υπάρχουν στη Μέση Ανατολή και σε μουσουλμανικές χώρες. Ταυτόχρονα όμως διαπιστώνεται και πρόθεση αναπροσδιορισμού των προορισμών εντός Ελλάδος, από την Ανατολική (που  επηρεάζεται από τις προσφυγικές ροές) προς άλλες περιφέρειες. Η τάση αυτή ήταν εμφανής και από το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ηπείρου, που αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο για τους επιχειρηματίες του τουρισμού μας για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου της Γερμανικής τουριστικής αγοράς.
ektheverolinoupeh (2)
Με γνώμονα την εμπειρία του παρελθόντος, αλλά και υπό το πρίσμα  των νέων δεδομένων, η Περιφέρεια  έδωσε έμφαση στην προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού των τεσσάρων εποχών σε συνδυασμό με την γαστρονομία και τα αγροτικά της προϊόντα.
Συγκεκριμένα τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου συνέθεταν τρεις τομείς:
  • Ο αμιγώς τουριστικός- ενημερωτικός.
  • Η προβολή των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου και του «Ηπειρωτικού Πρωινού», στα πλαίσια του οποίου διοργανώθηκε εκδήλωση με προσφορά μαγειρεμένων φαγητών και εδεσμάτων στους εμπορικούς επισκέπτες.
  • Η  παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου «Adriatic Route for Thematic Tourism», ένα έργο με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής με έμφαση στη γαστρονομία και την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας.
ektheverolinoupeh (5)
Μια από τις εφαρμογές του προγράμματος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Βερολίνου και αφορούσε στις συσκευές προβολής τουριστικών αξιοθέατων σημείων της Ηπείρου, μέσω εικονικής πραγματικότητας, κάτι που έτυχε ευρείας αποδοχής και ενδιαφέροντος από επισκέπτες και μέσα ενημέρωσης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας έγιναν επίσης συναντήσεις Ηπειρωτών επιχειρηματιών του τουρισμού με tour operators, καθώς επίσης και συνάντηση εργασίας με ταξιδιωτικούς Bloggers που διοργάνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την εταιρεία «Thomas Cook» και την αεροπορική εταιρεία Condor.
ektheverolinoupeh (1)
Το περίπτερο της Ηπείρου, επισκέφθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, που είχε τη δυνατότητα να "δει" την Ήπειρο μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, ο  Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης κ.α.
Η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας, Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αντιγόνη Φίλη, στο πλαίσιο της Έκθεσης, είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γερμανία  κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη και τον Γενικό Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Χρήστο Ντοκομέ, με αντικείμενο τη δυνατότητα προώθησης δράσεων για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου και των τοπικών προϊόντων της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου