Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δικαιούχοι επιδόματος εξομάλυνσης και στελέχη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής-Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε Ερώτηση 20 βουλευτών της Ν.Δ.


Δικαιούχοι του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών είναι και στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής,  σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σχετική ερώτηση 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που συνυπογράφει ο Β. Γιόγιακας. Από την απάντηση προκύπτει ότι το Υπουργείο θεωρεί πως το άρθρο 11 του ν.4361/2016 καλύπτει και τους δικαιούχους επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή και συγκεκριμένα, «συζύγους που τελούν σε διάσταση ή είναι διαζευγμένοι και αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή».
Εγείρεται αμφιβολία, ωστόσο, για το εάν η σχετική δαπάνη μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς στο παραπάνω άρθρο του ν.4361/2016 αναφέρεται ότι η επέκταση των επιδομάτων εξομάλυνσης θα καλυφθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Για το λόγο αυτό σημειώνεται ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει ζητήσει διευκρινίσεις για την εφαρμογή της διάταξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου