Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τριήμερο λουκέτο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού


Τριήμερο λουκέτο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού, αυτή την Κυριακή, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μαζί τους συντάσσεται και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα να παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από το πρωί της Παρασκευής ενώ αναμένεται και ανακοίνωση των οργανώσεων του Τύπου, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ συντασσόταν με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Έπειτα από την απόφαση να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου το Σάββατο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Σάββατο, ενώ για την Κυριακή είχαν ήδη προκηρύξη 24ωρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων:
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:
1. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
2. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
5. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Τρίτη

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία,είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».

Στον χορό των κινητοποιήσεων με καταλήψεις οι ΟΤΑ

Ξεκίνησαν σήμερα καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, και σε άλλα δημοτικά κτίρια από εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο» που «έχει ένα μόνο στόχο:να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στη ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης [και] στερώντας από τη νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Τρεις μέρες στους δρόμους το ΠΑΜΕ

Σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από αύριο, Παρασκευή, ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους «να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου